SUA vor să-l răzbune pe jurnalistul Washington Post ucis în Istanbul

Statele Unite îi vor trage la răspundere pe cei responsabili de asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, de declarat sâmbătă vicepreşedintele american Mike Pence, relatează site-ul agenţiei Dpa.

Afirmaţiile au fost făcute după ce presa americană a relatat că CIA a concluzionat că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman a ordonat asasinarea lui Khashoggi la Istanbul.

“Statele Unite sunt determinate să îi pedepsească pe cei responsabil de această crimă”, a declarat Mike Pence.

Oficialul SUA a numit asasinarea lui Khashoggi o “atrocitate” şi “atac la adresa presei libere şi independente”.

Donald Trump va discuta cu Mike Pompeo despre concluziile CIA privind asasinarea lui Khashoggi

Preşedintele american Donald Trump a declarat că va discuta sâmbătă cu secretarul de Stat Mike Pompeo şi cu Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) despre concluziile privind asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Chiar dacă presa americană a relatat vineri că CIA a concluzionat că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman a ordonat asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi în Istanbul luna trecută, Trump a reiterat pentru reporterii de la Casa Albă că i s-a transmis că prinţul moştenitor nu este implicat în acest incident.

“Nu am discutat încă. Vom discuta cu reprezentanţi CIA mai târziu şi cu mulţi alţii. Voi face acest lucru din avion. Voi discuta de asemenea şi cu secretarul de Stat Mike Pompeo”, a declarat Trump.

Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului Washington Post şi un critic la adresa prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, a fost ucis la 2 octombrie, după ce a intrat în consulatul saudit de la Istanbul pentru a obţine acte pentru căsătorie.

Mai mulţi oficiali de rang înalt din cadrul Administraţiei SUA au declarat că Arabia Saudită trebuie trasă la răspundere pentru această crimă şi să îi pedepsească pe cei 17 suspecţi.

Mohammed bin Salman neagă orice implicare în asasinarea acestuia.

Pence a reiterat că Statele Unite îşi doresc să găsească o modalitate de a menţine “parteneriatul solid şi istoric” cu Arabia Saudită. Cu toate acestea, ultimele acuzaţii ar putea afecta relaţiile între Washington şi Riyad.

Lasă un răspuns