Ţara despre care Donald Trump a spus că reprezintă o posibilă AMENINŢARE la adresa păcii mondiale

Guvernul din Muntenegru a afirmat joi că cel mai nou aliat NATO respectă relaţiile de prietenie cu Statele Unite, după ce preşedintele american Donald Trump a sugerat că acesta reprezintă o potenţială ameninţare la adresa păcii mondiale, relatează site-ul publicaţiei Balkan Insight.

Guvernul din Muntenegru a mai afirmat că ţara este “mândră” de prietenia şi alianţa pe care o are cu Statele Unite, susţinând că relaţia între Washington şi Podgorica este “puternică şi permanentă”.

“În lumea de astăzi nu contează dacă eşti de dimensiuni mari sau mici, ci cât de mult respecţi valorile libertăţii, solidarităţii şi democraţiei”, se arată într-un comunicat oficial, adoptat de premierul Dusko Markovic în cadrul unei şedinţe de Guvern.

Afirmaţiile au fost făcute la o zi după ce Donald Trump a afirmat că apărarea unor aliaţi NATO precum Muntenegru ar putea declanşa Al Treilea Război Mondial.

“Muntenegru este o ţară de mici dimensiuni cu oameni foarte puternici. Sunt oameni foarte agresivi, pot deveni agresivi şi felicitări, eşti în Al Treilea Război Mondial. Acesta este modul în care au fost stabilite lucrurile”, a declara liderul de la Casa Albă

Muntenegru, care are o populaţie de aproximativ 620.000 de persoane, a aderat la NATO în iunie 2017.

Lasă un răspuns