Tăriceanu, despre candidatura la prezidenţiale

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni la un post TV, că ar putea candida din partea ALDE la alegerile prezidenţiale, deoarece scorul său e deasupra celui al partidului, însă “a avea în spate forţa PSD este factor major şi hotărâtor”

“Eu pot să candidez din partea ALDE. Pot să iau eventual scorul pe care îl are ALDE sau aş putea să iau ceva mai mult, având în vedere că în sondajele în care am o cotă care depăşete cota susţinere a partidului pe care îl conduc, dar sigur că a avea în spate forţa PSD e un factor major, un factor hotărâtor. Probabil (anunţul candidatului la prezidenţiale -n.r.) primul trimestru al anului viitor, sfârşitul primului trimestru, începutul trimestrului doi. Înainte de alegerile pentru Parlamentul European”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, luni seară la TVR 1.

Întrebat dacă acest lucru nu ar presupune un prim exerciţiu de candidatură PSD şi ALDE pe liste comune la PE, Tăriceanu a răspuns: “Se poate şi asta. Noi în 2016 am mers pe liste separate tocmai pentru a dovedi că nu suntem agăţaţi, nu suntem toleraţi. Şi eu cred că a fost mai bine aşa, nemaivorbind de faptul că mie mi se pare că în România liberalismul autentic a avut şi are nevoie de o reprezentare.”

Acesta a vorbit şi despre cum vede funcţia de preşedinte al României şi ce ar trebui să facă un şef al statului.

“Sigur că opţiunile oamenilor se fac şi pe considerente de apartenenţă la partid, ideologice. Eu aş fi mai tentat să arăt oamenilor nedepăşind Constituţia, nejucând la limită, ce poate face preşedintele pentru România, cum poate să o apere, s-o promoveze, dar cred că trebuie o altă abordare care va diferi mult faţă de ceea ce am văzut până acum. Preşedintele trebuie să aibă experienţa politică şi diplomaţia necesară să lucreze cu majoritatea parlamentară aleasă de cetăţeni. Nu e corect ca preşedintele să devină liderul Opoziţiei”, a spus Tăriceanu.

Lasă un răspuns