#Teleormanleaks: AFACERI MURDARE Soţul şefei CSM, Simona Marcu, a încasat un cec de 15.200 de lei de la Tel Drum/ Reacţia avocatului Gil Vasile, beneficiar al plăţii: A fost un client ca oricare altul

Rise Project a publicat, luni, un prim articol referitor la documentele privind afacerile Tel Drum, între aceste acte figurând şi un borderou de plăţi care arată că avocatul Gil Vasile, soţul preşedintelui CSM Simona Marcu, ar fi încasat de la Tel Drum un cec de 15.200 de lei.

“Prin borderoul de plăţi Tel Drum l-am întâlnit pe Gil Vasile, soţul şefei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Simona Camelia Marcu (foto). Este avocat specializat în comercial, nu pledează, are birou în Bucureşti şi proprietăţi în Teleorman. Cecul valorează 15.200 de lei şi a fost emis de corporaţie în septembrie 2015, sub semnătura executivului Petre Pitiş”, arată site-ul de investigaţii.

Pe atunci, soţia sa, Simona Marcu, era judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pe 5 ianuarie 2018, ea a devenit preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) .

“Public, judecătoarea Marcu s-a distins cu două intervenţii notabile: a cerut anchetarea procurorului general Augustin Lazăr ca urmare a declaraţiilor împotriva OUG 13 şi sprijină legile justiţiei în forma propusă de PSD”, potrivit Rise Project.

Soţul şefei CSM, despre Tel Drum: Un client ca oricare altul. Raporturile s-au circumscris sferei profesionale

Avocatul Gil Vasile, soţul preşedintelui CSM Simona Marcu, transmite, pentru MEDIAFAX, referitor la banii primiţi de la Tel Drum, că firma a fost un client ca oricare altul şi că raporturile financiare cu această societate au fost declarate integral în raportările fiscale.

“Societatea Tel Drum a reprezentat un client că oricare altul dintre sutele de clienţi cu care am colaborat pe parcursul activităţii profesionale. Colaborarea a fost publică, iar raporturile financiare cu această societate au fost declarate integral în raportările fiscale periodice. De altfel, relaţia avocat-client cu această societate nu reprezintă un element de noutate pentru instituţiile interesate, fiind cunoscută cel mai probabil încă din stadiul incipient al cercetărilor, cu mai mult de un an în urmă, ca rezultat al unor minime verificări”, a transmis avocatul Gil Vasile, într-un punct de vedere remis MEDIAFAX.

Soţul preşedintelui CSM precizează că legătura cu firma Tel Drum a fost una strict profesională.

“Raporturile specifice profesiei de avocat s-au circumscris numai sferei profesionale şi s-au derulat în mod exclusiv cu angajaţi ai acestei societăţi, cu atribuţii în zona asistenţei juridice. În ceea ce priveşte «proprietăţile imobiliare din Alexandria», precizez că acestea constau în casă părintească şi curtea aferentă situate la periferia Municipiului Alexandria şi mai puţin de un hectar de teren agricol, extravilan, toate moştenite în cota parte de la defunctul meu tată, astfel cum reiese şi din declaraţiile de avere publice”, potrivit sursei citate.

Reacţia avocatului vine după ce Rise Project a publicat, luni, un prim articol referitor la documentele privind afacerile Tel Drum, între aceste acte figurând şi un borderou de plăţi care arată că Gil Vasile ar fi încasat de la Tel Drum un cec de 15.200 de lei. “Prin borderoul de plăţi Tel Drum l-am întâlnit pe Gil Vasile, soţul şefei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Simona Camelia Marcu (foto). Este avocat specializat în comercial, nu pledează, are birou în Bucureşti şi proprietăţi în Teleorman. Cecul valorează 15.200 de lei şi a fost emis de corporaţie în septembrie 2015, sub semnătura executivului Petre Pitiş”, arată site-ul de investigaţii.

Pe atunci, soţia sa, Simona Marcu, era judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pe 5 ianuarie 2018, ea a devenit preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) .”Public, judecătoarea Marcu s-a distins cu două intervenţii notabile: a cerut anchetarea procurorului general Augustin Lazăr ca urmare a declaraţiilor împotriva OUG 13 şi sprijină legile justiţiei în forma propusă de PSD”, potrivit Rise Project.

Lasă un răspuns