Teodorovici a vorbit despre cum a încercat să dezgheţe atmosfera în şedinţele CSAT

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi seară la Antena 3, că a încercat să dezgheţe de foarte multe ori atmosfera în şedinţa CSAT, deoarece “trebuie să mai şi zâmbim, dacă este cazul”.

Acesta a vorbit şi despre bugetele serviciilor de informaţii, precizând că în ultima şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), participanţii nu au ajuns la acest punct pe ordinea de zi.

“Eu nu tai nimic ca ministru de Finanţe sau noi ca şi Guvern. Aici o să fie o discuţie şi la servicii şi la alte instituţii publice, dacă sunt sume justificate, ele se alocă. Dacă, în schimb, sunt cereri de cheltuieli nejustificate, atunci nu mai ai voie ca ministru de Finanţe să laşi bani în zone care nu se justifică. Discuţia va fi probabil mâine în CSAT, avem un punct rămas de la şedinţa precedentă legat de bugete.
A fost un punct pe ordinea de zi, nu cel legat de bugete, acesta era la două puncte distanţă, la care a fost o discuţie mult mai în detaliu, ceea ce este foarte bine. Eu cred că acesta este modul în care trebuie să fie discutate în CSAT astfel de subiecte”, a afirmat Eugen Teodorovici, marţi seară la Antena 3.

Acesta a adăugat că în primul rând, în şedinţele CSAT trebuie lăsate deoparte orgoliile personale şi divergenţele politice şi în al doilea rând “trebuie să mai şi zâmbim”, nu “să stăm încordaţi sau să avem o abordare formală”

“Eu am spus şi în şedinţa de CSAT, chiar au fost şi câteva pauze acolo, ceva inedit pentru CSAT. Am încercat de foarte multe ori, acum nu cred că divulg o discuţie din CSAT, dar faptul că am încercat chiar să şi dezgheţ un pic atmosfera. Trebuie să lăsăm la uşă toate disputele noastre de ordin politic sau de orice altă natură. Este Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Acolo nu avem voie să avem orgolii personale. Unu la mână. Doi la mână. Trebuie să mai şi zâmbim, dacă este cazul. Nu trebuie să stăm încordaţi sau să avem o abordare formală. E adevărat doar aprobăm anumite decizii. Dar poate sunt situaţii unde putem să dezbatem în detaliu anumite subiecte. Asta a fost şedinţa precedentă, când a fost o discuţie în detaliu un anumit subiect. Şi eu cred că asta este abordarea corectă”, a explicat Teodorovici.

Întrebat dacă se aşteaptă la să apară probleme în şedinţa CSAT de miercuri, atunci când va avea loc discuţia cu privire la bugetele serviciilor, social-democratul a răspuns: “Nu, nu cred şi importantă este decizia în CSAT. Ce discutăm, cum discutăm, cât de mult. Nu discutăm despre bugete, pentru că acela este un punct după punctul care a născut discuţiile în cadrul CSAT. Sunt pe ordinea de zi suplimentară. Domnul preşedinte a fost amabil şi a introdus în ultima clipă, la solicitarea noastră, a Guvernului, pe ordinea de zi a şedinţei de săptămâna trecută, acest punct”.

Şedinţa CSAT va avea loc, miercuri, la Palatul Cotroceni, începând cu ora 12.00.

Reuniunea Consiliului Supre de Apărare a Ţării din 11 decembrie a fost suspendată de către preşedintele Klaus Iohannis, la solicitarea membrilor Consiliului, având în vedere faptul că ordinea de zi a cuprins tematici importante referitoare la apărarea ţării şi securitatea naţională, fapt care a generat discuţii prelungite.

La două zile distanţă, şeful statului a declarat, la Bruxelles, referitor a suspendarea şedinţei CSAT, că acest lucru a fost făcut de comun acord, nefiind una ostilă.

Lasă un răspuns