Toate zborurile comerciale spre şi dinspre Belgia au fost suspendate ca urmare a unei greve generale la nivel naţional

Spaţiul aerian belgian este închis miercuri pentru toate zborurile sub altitudinea de aproximativ 7.500 de metri ca urmare a unei greve generale la nivelul întregii ţări, a anunţat agenţia belgiană pentru controlul traficului aerian, informează postul BBC News.

Fără “nici o certitudine” cu privire la numărul de controlori care vor participa la grevă, agenţia belgiană Skeyes pentru controlul traficului aerian a transmis că este “obligată să interzică” traficul aerian naţional timp de 24 de ore, începând de marţi, 12 februarie, de la ora locală 22:00 (ora României, 23:00).

Acţiunea va avea un efect limitat şi asupra zborurilor care tranzitează spaţiul aerian belgian, întrucât agenţia Skeyes este responsabilă pentru tot traficul aerian sub altitudinea de aproximativ 7.500 de metri.

Peste această limită, zborurile sunt coordonate cu ajutorul organizaţiei europene Eurocontrol, care a anunţat că va recomanda evitarea spaţiului aerian belgian pe perioada grevei.

Zborurile guvernamentale şi militare nu vor fi afectate.

Compania aeriană Wizz Air a anunţat că îşi anulează toate zborurile de miercuri spre şi dinspre Belgia.

Greva generală la nivel naţional, organizată de cele mai mari trei federaţii sindicale din Belgia, are loc în contextul disputelor privind creşterea salariilor. Sindicatele cer creşterea salariilor şi pensiilor, beneficii sporite, cât şi îmbunătăţirea echilibrului între viaţa profesională şi cea privată.

Lasă un răspuns