Adi Doroftei, fiul fostului boxer Leonard Doroftei, a transmis un mesaj emoţionant după ce a aflat de moartea bunului său prieten, Constantin Toma, care s-a sinucis marţi.

Constantin Toma este un fost model care a prezentat pentru cunoscutul designer Cătălin Botezatu. Constantin, în vârstă de 24 de ani, a fost descoperit fără suflare, în Bucov, judeţul Prahova, după ce s-a spânzurat în holul vilei din cartierul Baumaister. Se pare că persoana care a decedat s-ar fi certat cu iubita şi apropiaţi de-ai săi au susţinut că suferea de depresie severă.

Fiul lui Leonard Doroftei a recunoscut că era foarte apropiat de Constantin Toma: „Cine e de la noi din oraş ştie ce s-a întamplat. Unul dintre noi a plecat mult prea devreme, a ales să-şi pună capăt singur zilelor din cauza depresiei.

Costică, aşa cum îl ştiam cu ţoţii era un băiat vesel, mereu cu zâmbetul pe buze şi dispus să ajute şi să susţină pe oricine, oricum putea el mai bine. Nu ne aşteptam niciunul să se sinucidă întocmai el, semn clar că depresia se poate manifesta la oricine oricând; nu este o ruşine sau un semn de slăbiciune, depresia este o boală şi trebuie tratată ca atare! Mentalitatea românească de a încerca să întărim ‘ o persoană care suferă de depresie este inutilă şi nu trateaza problema ca pe ceea ce este defapt, şi anume o boală psihică. Se poate trece peste, nimeni nu trebuie să fie singur în momente de tristeţe, lipsă de speranţă sau depresie, aproape întotdeauna va fi cineva acolo care să te asculte sau să te indrepte în direcţia potrivita daca ai curajul să ceri ajutor. Este singurul curaj de care trebuie să dai dovadă, curajul de a recunoaşte că nu eşti bine şi ai nevoie de sprijin. Nu cădeţi în plasa de a crede că puteţi trece singuri prin asta.

Putem incerca pas cu pas să ne asigurăm că nimeni în situaţia lui Costică nu va mai recurge vreodata la a-şi lua viaţa. Fiţi buni unul cu altul, susţineţi-vă prietenii şi familia şi nu vă lăsaţi niciodată copleşiţi de tristeţe! Odihneşte-te în pace Costică, sper că ţi-ai găsit liniştea. E trist că a fost nevoie să se ajungă la aşa ceva pentru a vedea cât de special şi apreciat erai!”, a scris Adi Doroftei.

Lasă un răspuns