Trump şi liderii Congresului SUA nu ajung la un acord pentru a pune capăt blocajului administraţiei

Întâlnirea dintre preşedintele american Donald Trump şi liderii Congresului nu a avut niciun rezultat, astfel că suspendarea temporară a activităţii administraţiei federale care durează de 12 zile va continua până la rezolvarea finanţării zidului de la graniţa cu Mexic, relatează Associated Press.

Trump a declarat înainte de întrunirea de la Casa Albă cu liderii Congresului că suspendarea parţială va dura “atâta timp cât este nevoie” pentru a obţine finanţarea pe care o doreşte.

“Ar putea fi o lungă perioadă de timp sau ar putea fi rapid”, a spus Trump în prima sa apariţie publică din noul an.

Între timp, blocajul a intrat în a doua săptămână, închizând câteva parcuri şi lăsând sute de mii de angajaţi federali fără salariu.

Un oficial al Casei Albe, care a vorbit cu condiţia anonimatului, a spus că preşedintele a încercat să explice că ar fi nechibzuit să nu plătească pentru securitatea frontierelor.

Noul Congres se va reuni joi, când democraţii vor prelua controlul majoritar al Camerei, iar liderul democrat Nancy Pelosi a declarat că vor trece repede legislaţia pentru a debloca administraţia, fără a acorda fonduri pentru construirea zidului de la frontieră.

“Nimic pentru zid”, a spus Pelosi într-un interviu acordat emisiunii “Today”, care va fi transmisă joi de NBC. “Putem merge înainte şi înapoi. Nu. De câte ori putem spune că nu?”, a adăugat aceasta.

Lasă un răspuns