Trupa Spice Girls se reuneşte în formulă restrânsă, pentru un nou turneu mondial

Patru dintre membrele trupei britanice Spice Girls, Mel B – Scary Spice, Emma Bunton – Baby Spice, Geri Halliwell – Ginger Spice şi Melanie C (Chisholm) – Sporty Spice, se reunesc pentru un turneu mondial care va debuta pe 1 iunie 2019.

Anunţul a fost făcut prin intermediul unui videoclip filmat în secret, iar biletele pentru concerte, care vor fi organizate pe stadioane, vor fi puse în vânzare vineri.

Turneul va debuta pe 1 iunie, cu un concert pe stadionul Etihad din Manchester, Marea Britanie.

Deşi Victoria Beckham nu este anunţată ca făcând parte din acest turneu, colegele sale nu exclud posibilitatea ca aceasta să li se alăture, potrivit metro.co.uk.

Formaţia Spice Girls, creată în 1994, a cunoscut succesul după lansarea primului single, “Wannabe”, în 1996, acesta situându-se pe primul loc în topurile muzicale din 30 de ţări. Albumul de debut, “Spice”, a fost vândut în peste 31 de milioane de copii la nivel mondial. Acesta este, de altfel, cel mai bine vândut album al unui grup muzical feminin din istorie.

Astfel s-a născut un fenomen internaţional similar Beatlemaniei, “Girl Power”.

Pe 31 mai 1998, în plin turneu, Geri Halliwell a anunţat că va părăsi trupa. Cele patru membre rămase – Victoria Beckham, Melanie Brown, Emma Bunton, Melanie Chisholm – au lansat un al treilea album în 2000, “Forever”, iar trupa s-a destrămat în februarie 2001. Ultimul album de studio al trupei, “Forever”, a avut mult mai puţin succes decât primele două, în parte din cauza schimbării genului muzical abordat, din pop adresat adolescenţilor înspre R&B.

În 2007, cântăreţele s-au reunit pentru o scurtă perioadă de timp, pentru turneul “Return of the Spice Girls”, care s-a bucurat de un enorm succes.

De asemenea, Mel B – Scary Spice, Victoria Beckham – Posh Spice, Emma Bunton – Baby Spice, Geri Halliwell – Ginger Spice şi Melanie C (Chisholm) – Sporty Spice s-au reunit pentru un scurt recital în anul 2012, la ceremonia Jocurilor de Vară de la Londra. Mai târziu în acelaşi an, un musical, “Viva Forever”, a avut premiera în capitala britanică.

Anul 2016 a marcat a 20-a aniversare de la debutul trupei Spice Girls, iar zvonurile despre o reunire au tot apărut în presă, fără să se concretizeze ceva.

Lasă un răspuns