Tudorel Toader cere procurorilor CSM urgentarea numirii membrilor secţiei de anchetare a magistraţilor

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut joi, în cadrul Secţiei pentru procurori a CSM, urgentarea procedurilor de selecţie şi numire a procurorilor care vor face parte din secţia specială de anchetare a magistraţilor, subliniind că nu vrea să fie depăşit termenul de 24 octombrie.

„Vreau să fac un apel la dumneavoastră, în special la domnul procuror general, ca să urgentaţi procedurile de selecţie, de semnare, numire a procurorilor din viitoarea secţie specială de anchetare a magistraţilor. Noi ştim anumite formule prin care se încearcă neoperaţionalizarea unei prevederi legale. Exprim speranţa că nu se va ajunge la acest rezultat, că nu vom depăşi data de 23 octombrie fără ca secţia să fie operaţională, cu prealabila selecţie a procurorilor de execuţie şi a şefilor de secţie. Eu îmi amintesc şi voi vă amintiţi faptul că mulţi dintre noi, chiar şi dintre cei prezenţi, s-au opus soluţiei de înfiinţare a acestei secţii. În două rânduri, CCR a statuat prin deciziile în sensul că această soluţie este constituţională. Şi ulterior au apărut voci critice, dar apăreau ca fiind critici la adresa CCR. Această activitate se va muta de la DNA la Parchetul General. Nu cumva să se ajungă la 23 octombrie, să se spună asta e, unul n-a venit, unul n-a înţeles regulamentul. Să nu se spună, asta e, lăsăm lucrurile aşa cum sunt, în competenţa DNA”, a cerut Tudorel Toader, procurorilor CSM.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a adoptat, în şedinţa din 19 septembrie, regulamentele Secţiei speciale de investigare a infracţiunilor din justiţie, Victor Alistar, membru în CSM, declarând că aceasta trebie să devină operaţională până pe 23 octombrie.

Liviu Dragnea, mesaj pentru Călin Popescu Tăriceanu: Tudorel Toader e pe un loc al PSD în Guvern. ALDE are alte 4 ministere

Lasă un răspuns