Ultimele date despre INUNDAŢIILE din România

Circulaţia rutieră este întreruptă, duminică seara, pe trei tronsoane de drum naţional, din cauza efectelor inundaţiilor. Un număr de 28 de localităţi din 15 judeţe au fost afectate de ploile din ultimele zile, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit comunicatului transmis de MAI, s-au semnalat probleme din cauza ploilor în 28 de localităţi din 15 judeţe, respectiv Alba, Arad, Bihor, Buzău, Braşov, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Harghita, Mureş, Olt, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi Municipiul Bucureşti.

Singurele persoane care au fost evacuate preventiv după inundaţii sunt din comuna Şona, judeţul Alba, unde 14 oameni au fost luaţi din case şi duşi la căminul cultural din localitate.

Conform, Centrului Infotrafic, din Inspectoratul General al Poliţiei Române în urma precipitaţiilor abundente circulaţia rutieră a fost întreruptă pe trei tronsoane de drum naţional. Este vorba de DN11B Târgu Secuiesc – Cozmeni, în zona localităţii Cătruşa, judeţul Covasna; DN2H, în localitatea Milişăuţi, pe podul de pe râul Suceava, în judeţul Suceava şi DN 2L, în localitatea Soveja, judeţul Vrancea.

Totodată, pe tronsonul DN24 Crasna – Bârlad, la ieşirea din localitatea Banca spre Bârla, judeţul Vaslui, se circulă îngreunat.

Pe drumul judeţean DJ 245C, între localităţile Băltăţeni şi Cepeşti (comuna Băcani), judeţul Vaslui, circulaţia este întreruptă, duminică seara, iar pe alte 4 drumuri judeţene din Prahova, Suceava şi Bacău circulaţia se desfăşoară cu dificultate.

MAI mai arată în comunicat că 500 de oameni din trei localităţi din judeţele Argeş şi Teleorman nu au energie electrică, în zonă acţionându-se pentru remedierea defecţiunilor.

Lasă un răspuns