Un alt protestatar a fost reţinut de procurori pentru ultraj

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au reţinut pentru 24 de ore un protestatar, acesta fiind acuzat că la mitingul din 10 august a agresat un jandarm şi a tulburat ordinea şi liniştea. Bărbatul l-ar fi lovit cu piciorul în spate pe jandarm, după ce i-a tras vesta de serviciu.

„În cauza având ca obiect infracţiunile de ultraj (agresiune asupra a doi lucrători de jandarmerie), nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (sustragerea unei arme) şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul I.L.G. pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, se arată în comunicatul de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Potrivit sursei citate, bărbatul a agresat, la protestul din 10 august, alături de mai multe persoane, un jandarm, lovindu-l cu piciorul în spate, după ce i-a tras vesta de serviciu. Procurorii mai spun că prin acţiunile bărbatului, a tulburat ordinea şi liniştea publică, „creând un sentiment de teamă” celor prezenţi la protest.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat, în cursul zilei de marţi, magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.