Un bărbat, muşcat de cap de un urs, se află în stare critică

Un bărbat de 39 de ani, care se afla, sâmbătă, la vânătoare în zona Dealul Negru, din Bistriţa-Năsăud, a fost rănit grav la cap, faţă şi torace, după ce a fost atacat de un urs. Colegii vânătorului i-au sărit în ajutor şi au împuşcat animalul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bistriţeanul se afla, sâmbătă, la vânătoare, în zona Dealul Negru, pe fondul de vânătoare cu cea mai mare concentraţie de uşi bruni din Europa, când a fost atacat de un urs, care l-a muşcat de cap.

Bărbatul a fost salvat în ultima clipă de ceilalţi vânători, care au împuşcat animalul şi l-au transportat pe bărbatul rănit la o cabană, apoi au chemat o ambulanţă.

„Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud a fost solicitat să intervină la o solicitare la Dealul Negru. Se pare că ar fi vorba de un bărbat care era la vânătoare şi care a fost atacat de un urs, ursul l-a muşcat de cap. Persoana rănită a fost dusă la cabana Dealul Negru şi este deocamdată conştientă. Este vorba de bărbat de 39 ani a fost preluat cu multiple plăgi la cap, membre şi torace”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa Năsăud, Ciprian Păcurar.

Bărbatul atacat de urs urmează să fie preluat de o autospecială a Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi transportat la Spitalul de Urgenţă din Bistriţa.

Dealul Negru este unul dintre cele mai bogate domenii de vânătoare din judeţul Bistriţa-Năsăud, aici existând cea mai mare concentraţie de urşi bruni din Europa, efectivul fiind de patru ori mai mare decât cel optim.

O evaluare făcută anul acesta de Agenţia Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud arăta că în pădurile din Bistriţa-Năsăud există 634 de urşi în timp ce optim ar trebui să existe 156. În 2018, numărul urşilor a crescut cu 63 de exemplare, faţă de cel din 2017.

 

Lasă un răspuns