Un brand PUTERNIC, uşor de memorat. Românul cu MUIEPSD candidează la Europarlamentare. Lelia Munteanu se întreabă ce va zice Poliţia despre SEMNUL ELECTORAL

Cu un brand atât de puternic, uşor de memorat de masele largi populare, gustat de marii intelectuali ai naţiei, ar fi fost păcat ca Răzvan Ştefănescu să rămână pe dinafară, fără coledzi, vorba lui Dandanache.

Cine e Răzvan Ştefănescu? Chiar asta-i problema! Românii îl cunosc ca pe băiatul ăla din diaspora, care a intrat în ţară cu plăcuţa de înmatriculare “MUIEPSD”. Nu i-au reţinut numele, i-a furat numărul.

Cel care a oferit un ideal pentru #rezist va candida independent la europarlamentare. PNL şi USR nu mai au locuri pe liste nici în picioare. La MRÎ ar mai fi ceva, dar nu există.

Şi-a tras şi o ars poetică politică: vrea să facă mai mult. E nemulţumit “de calitatea oamenilor care îi reprezintă pe români în faţa Europei”. Omul cu muie vorbeşte deja ca la UE.

(Adevărul e că, de când Vasilica a devenit prim ministru, toţi simţim că purtăm în poşetă fixativul de demnitar).

Drama domnului Ştefănescu e că, dacă vrea să câştige, nu poate renunţa la conceptul care l-a consacrat. Ştiu mulţi care ar merge oricând pe MUIE, nimeni pe Ştefănescu. Singura şansă – semnul electoral, dar aici se ridică două probleme: 1) e posibil să ne trezim cu poliţiştii de la circulaţie în cabine; 2) nu e exclus ca Curtea (n-am altă cacofonie) Constituţională să facă din asta o decizie de XXX +18.

Lasă un răspuns