Un individ a ameninţat că va detona o grenadă în apropierea unei benzinării din vestul Franţei şi a cerut să fie primit de Macron

Un bărbat îmbrăcat într-o vestă galbenă fluorescentă, similară cu cele purtate de protestatarii faţă de scumpirea carburanţilor, a fost arestat vineri după ce a ameninţat că va detona o grenadă în apropierea unei benzinării din Angers, vestul Franţei, informează Le Parisien şi Daily Mirror.

Christophe Castaner, ministrul francez de Interne, a declarat că bărbatul a cerut să fie primit de preşedintele francez Emmanuel Macron.

Individul, cunoscut poliţiei pentru uz de stupefiante, avea asupra lui un obiect ce părea a fi o grenadă lacrimogenă, potrivit autorităţilor.

Poliţia a evacuat oamenii din zonă şi a stabilit un perimetru de securitate.

Timp de peste o săptămână, protestatari îmbrăcaţi în veste reflectorizante, pe care toţi şoferii francezi trebuie să le aibă în vehiculele lor, au blocat autostrăzi din întreaga ţară, obstrucţionând accesul la depozite de carburanţi, centre comerciale şi unele fabrici.

Manifestanţii protestează faţă de scumpirea preţurilor carburanţilor după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a introdus taxe mai mari la combustibil.

Până în acest moment nu este clar dacă individul arestat la Angers chiar are legătură cu aceste proteste.

 

 

Lasă un răspuns