Un păstor din Neamţ, salvat în timpul unei viituri, a murit a doua zi pe o păşune

Un păstor în vârstă de 66 de ani din judeţul Neamţ, salvat de pompieri în timpul unei viituri, după ce a rămas blocat cu 200 de oi pe o insulă, a murit a doua zi pe o păşune, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În timpul inundaţiilor care au lovit judeţul Neamţ, la finele săptămânii trecute, bărbatul a fost surprins de o viitură şi a rămas captiv pe o insulă din apele râului Ozana, în comuna Timişeşti, alături de un câine şi aproximativ 200 de oi.

“În urma unei intervenţii dificile, pompierii militari şi scafandrii au reuşit să salveze o persoană şi mai multe animale surprinse pe o insulă din albia râului Ozana, la Timişeşti”, declarau reprezentanţii ISU Neamţ.

A doua zi, însă, păstorul a mers din nou cu oile pe un imaş din satul Dumbrava. Un bărbat care locuia în apropiere l-ar fi găsit fără suflare şi a sunat la 112. Bărbatul a fost transportat în stare de inconştienţă la Spitalul Orăşenesc din Târgu Neamţ, dar după aproximativ o jumătate de oră a fost declarat decedat.

Cadrele medicale au solicitat sprijinul poliţiştilor pentru identificarea persoanei.

„Poliţiştii au stabilit că este vorba despre un bărbat de 66 de ani din Timişeşti, care s-ar fi aflat cu oile pe o păşune din localitate. La faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare pentru stabilirea tuturor circumstanţelor în care s-a produs decesul. Cadavrul a fost depus la morgă în vederea efectuării necropsiei. Corpul nu prezenta urme de violenţă. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă”, a declarat joi, corespondentului MEDIAFAX, agentul Georgiana Moşu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Lasă un răspuns