Un spital din România a trimis bebeluşi acasă

Spitalul din oraşul Deta, judeţul Timiş, a rămas fără căldură şi apă caldă, în urma unei neînţelegeri între distribuitorul de gaz şi furnizor, astfel că toate operaţiile au fost anulate, iar doi bebeluşi au fost externaţi. De asemenea, 1.000 de elevi din Deta învaţă în frig.

Directorul Spitalului Orăşenesc Deta, Codruţa Bungău, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că unitatea medicală nu are căldură şi apă caldă începând de duminică, după ce a fost întreruptă alimentarea cu gaz în localităţile Deta, Stamora Moraviţa, Denta şi Voiteni-Voiteg, din judeţul Timiş, în urma unor neînţelegeri între distribuitorii de gaz şi furnizorul.

“Ne desfăşurăm activitatea foarte greu. Doi nou-născuţi au fost trimişi acasă, deşi nu era cazul de externare, pentru că nu le putem asigura confortul termic. Am pus radiatoare, dar nu avem pentru toate saloanele din spital. Încercăm să facem faţă cum putem. Noi am crezut că este o defecţiune care va fi remediată, nu am fost notificaţi înainte. Nu se mai fac deloc operaţii, pentru că în blocurile operatorii avem 18 grade Celsius, nu putem ţine pacienţii dezbrăcaţi în astfel de temperaturi. Urgenţele sunt trimise la spitalele din Timişoara, aglomerăm Serviciul de Ambulanţă. Noi nu avem căldură, nu avem apă caldă. Deservim 60.000 de oameni din trei oraşe, plus o mulţime de comune. Spitalul este plin, ieri aveam 63 de pacienţi internaţi. O să lucrăm în condiţii de avarie, să sperăm că n-o să dureze mult situaţia”, a afirmat directorul spitalului din Deta.

Codruţa Bungău a precizat că, în cazul în care nu se va da drumul la gaz, ar dura cel puţin o lună până când rezervorul de gaz va fi schimbat, aceasta fiind soluţia cea mai rapidă.

De asemenea, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Timiş, peste o mie de elevi care învaţă la şcolile din Deta, racordate la gaz, învaţă în frig, pentru că nu au căldură, în urma întreruperii gazului.

Prefectul judeţului Timiş, Eva Andreaş, a declarat că marţi la Ministerul Energiei are loc o întâlnire între distribuitorii de gaz şi furnizor, în speranţa că se va găsi o soluţie.

Lasă un răspuns