uncker şi Dăncilă, culisele unei întâlniri ratate

Preşedintele C.E., Jean-Claude Juncker, şi premierul român Viorica Dăncilă, nu s-au întâlnit luni seara pe aeroportul Băneasa, acolo unde era stabilită o întrevedere, potrivit unor surse Juncker fiind preluat de SPP şi dus la hotel, în timp ce Dăncilă a venit mai târziu, fiind informată de altă oră. Guvernul a oferit motivele pentru care premierul Viorica Dăncilă nu s-a mai întâlnit cu preşedintele CE, Jean Claude Juncker, printre acestea numărându-se faptul că avionul acestuia a aterizat mai devreme, dar şi că ofiţerii SPP au preluat coloana de la scara avionului şi au plecat direct la hotel.

Potrivit surselor politice, Executivul a fost anunţat că preşedintele Comisiei Europene trebuie să ajungă, cu o aeronavă, pe Aeroportul Băneasa, la ora 18.30. Aceleaşi surse spun însă că aterizarea a avut loc mai devreme şi oficialul european a fost preluat de SPP de la scara avionului şi dus direct la hotel.

Alte surse au declarat, pentru MEDIAFAX, că premierul Viorica Dancilă nu a putut ajunge la timp, motiv pentru care Jean-Claude Juncker, după ce a aşteptat timp de 5 minute, a plecat.

Cei doi oficiali ar fi avut stabilite discuţii pentru 15 minute.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, participă marţi, la Bucureşti, la Summit-ul Iniţativei celor Trei Mări.

Explicaţiile Guvernului pentru întâlnirea ratată dintre Dăncilă şi Juncker

”Protocolul Guvernului României a fost informat de Reprezentanţa Delegaţiei Comisiei Europene în România că aeronava cu care se deplasează în România preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Băneasa, la ora 18.30, informaţii confirmate de documentele oficiale primite de la Bruxelles. Premierul Viorica Dăncilă a plecat la ora 17.30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Băneasa. La ora 17.40, Protocolul Guvernului a fost anunţat de către directorul Aeroportului Băneasa că aeronava cu care vine în România preşedintele Comisiei Europene este posibil să aterizeze mai devreme decât ora anunţată iniţial”, a anunţat biroul de presă al Guvernului.

Potrivit sursei citate, la ora 18.00, premierul Viorica Dăncilă a intrat în Aeroportul Băneasa.

”Însă, SPP a preluat în coloană oficială delegaţia preşedintelui Comisiei Europene de la scara avionului şi a plecat spre hotelul la care urma să fie cazată”, se mai arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

Surse au declarat pentru MEDIAFAX că Jean-Claude Juncker a fost cel care a decis momentul plecării de pe aeroport şi că protocolul Executivului se afla la aeroport la momentul aterizării aeronavei.

Preşedintele C.E., Jean-Claude Juncker, şi premierul român Viorica Dăncilă, nu s-au întâlnit luni seara pe aeroportul Băneasa, acolo unde era stabilită o întrevedere, Juncker fiind preluat de SPP şi dus la hotel, în timp ce Dăncilă a venit mai târziu, fiind informată de altă oră.

Lasă un răspuns