UNPR Arad renaște cu membri PMP?

Generalul Avram Cătănici, președintele UNPR Arad, a fost prezent , sâmbătă, la București, la ședința Comitetului Executiv Național, la care generalul Gabriel Oprea a anunțat revenirea în politică și reorganizarea UNPR. Aceasta, chiar dacă la congresul PMP nu s-a luat decizia revocării fuziunii UNPR-PMP, care și în ziua de astăzi se mai judecă la tribunal. Contactat telefonic, Avram Cătănici a spus că UNPR a existat și există în Registrul Partidelor Politice, la poziția 48, fuziunea prin absorbție cu PMP nefiind niciodată finalizată din punct de vedere juridic. Prin urmare, spune Cătănici, organizația județeană UNPR Arad, pe care o conduce, își desfășoară activitatea fără nicio legătură cu PMP. Deasemenea, afirmă el, consilierii locali ai partidului, aleși la locale, sunt membri UNPR și nicidecum PMP, cum susține Remețan.Cât despre cele două sedii, unul în același imobil cu sediul PSD, iar celălalt în clădirea sediului UDMR, amândouă sunt în continuare ale partidului, nu au trecut la PMP în urma fuziunii. Aceasta, chiar dacă cineva, nu se știe cine, a scos sigla partidului de la sediul din centru, motiv pentru care Cătănici a făcut plîngere penală.

Nu au vrut sediile

„După fuziune, Avram Cătănici, numit, conform protocolului, prim-vicepreședinte al PMP Arad, ne-a oferit sediile, dar le-am refuzat.Că tot a venit vorba, nu doar Cătănici a avut funcție în PMP, ci și alți UNPR-iști, pentru că protocolul de fuziune prevedea că funcțiile se distribuie la paritate, adică jumătate PMP, jumătate UNPR. Toți au semnat adeziuni la PMP, iar de demisionat, nu au demisionat niciodată, inclusiv consilierii. În ce ne privește, nu avem nimic cu ei, pot să fie unde vor, dar ar trebui să-și clarifice situația. Pe noi nu ne-a ajutat cu nimic fuziunea, ba, mai mult, ne-a încurcat teribil”, spune Remețan.

Una peste alta, Cătănici spune că partidul se reorganizează, până la sfârșitul anului trebuind să aibă loc conferințe județene în toată țara. Cât privește județul Arad, generalul susține că UNPR are organizații în 50% dintre localități.

Lasă un răspuns