Unul dintre dosarele ÎPS Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, se întoarce la DNA

Dosarul penal în care ÎPS Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, este cercetat pentru abuz în serviciu, mărturie mincinoasă şi inducerea în eroare a organelor judiciare a fost retrimis, joi, la DNA. Decizia aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi este definitivă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, joi, contestaţia depusă de procurorii DNA Constanţa, la decizia Curţii de Apel din Constanţa, care, în luna septembrie a anului trecut, constatase nulitatea ordonanţelor de extindere a urmăririi penele in rem şi de extindere a urmăririi penale faţă de suspecţii din dosar.

Magistraţii din Constanţa au dispus atunci excluderea tuturor probelor administrate în cursul urmăririi penale în legătură cu infracţiunile deduse judecăţii şi a dispus restituirea cauzei la parchet.

Decizia nu a fost definitivă şi a fost contestată de procurii DNA, contestaţie ce s-a judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Instanţa a respins, joi, contestaţia procurorilor anticorupţie din Constanţa şi a dispus retrimiterea dosarului la DNA, hotărârea fiind definitivă.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, este judecat, alături de alte persoane, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Lasă un răspuns