USR cere semafoare cu radar în Gai

Ministerul Transportului a răspuns interpelării USR Arad, arătând că montarea semafoarelor cu radar se poate face la solicitarea Primăriei.

Pentru a reduce disconfortul cauzat de traficul greu de pe centura municipiului Arad, „în zona cartierului Gai se impune montarea unor semafoare inteligente, care comută automat pe roșu dacă viteza de deplasare depășește limitele legale”, susține USR Arad.

Ministerul arată către Primărie

În acest sent, USR Arad a interpelat Ministerul Transporturilor, cel care administrează DN 7 pe porțiunea care traversează municipiul, în legătură cu necesitatea dotării semafoarelor cu radar, similar celor din Nădlac. Conform răspunsului primit de la Minister, „montarea semafoarelor se poate face doar la solicitarea unității administrativ teritoriale pe raza căreia se află drumul național, respectiv Primăria Municipiului Arad.”

Disconfortul cetățenilor

„În cartierul Gai, cetățenii care locuiesc în apropierea DN 7 sunt puternic afectați de traficul greu. Camioanele de marfă nu reduc viteza la intrarea în municipiu, provocând zgomot la trecerea peste denivelările din asfalt și trepidații care afectează clădirile. Soluția propusă de noi a fost montarea unor semafoare dotate cu radar, care comută automat pe roșu dacă se apropie un autovehicul cu viteză peste cea legală, el fiind astfel obligat să oprească”, spune Sergiu Vlad, deputat USR Arad.

Mai mult, parlamentarul arădean subliniază și că „în condițiile în care Ministerul Transporturilor nu se opune asigurării unui trafic civilizat, prin semaforizarea inteligentă a străzii Ștefan Tenețchi, iar răspunsurile primite anterior de la Poliția Rutieră sugerează disponibilitatea de a aviza această inițiativă, mai rămâne ca Primăria Arad să dorească montarea instalațiilor respective. Până când vom avea o centură reală, care să ocolească integral cartierul Gai, aceste semafoare sunt cea mai bună soluție”.

Un comentariu la „USR cere semafoare cu radar în Gai

Lasă un răspuns