UTA – ASU Poli Timișoara 0 – 0. Poli s-a retras de pe teren în minutul 60

UPDATE 1. Fanii, motivul retragerii de pe teren

Oficialii clubului ASU Poli Timişoara au confirmat imediat după ce arbitrul Ovidiu Mazilu a fluierat finalul jocului, că motivul pentru care echipa a fost retrasă de pe teren a fost lipsa fanilor proprii de pe stadion. După ce timişorenii au intrat la cabine, jucătorii şi prestatorii de la Şiria au scandat împotriva rivalilor din Timişoara. Sigur, comisiile FRF vor da câştig de cauza celor de la UTA la masa verde.

UPDATE 2. “Suntem solidari cu suporterii”

La câteva minute după finalul partidei, delegatul echipei ASU Poli Timișoara, Marius Cociu a explicat, în detaliu, de ce echipa s-a retras de pe teren.
“Am fost solidari cu suporterii noștri, de aceea am decis să ieșim de pe teren. Am discutat cu jucătorii încă de la începutul meciului, dar au zis că intră, totuși, în teren. Am vorbit cu fanii, era rugămintea lor să nu jucăm în acest meci. Am vorbit cu toți factorii implicați din club, știu despre ce am făcut. Au fost incidente în zona unde au fost cantonați fanii noștri, am discutat cu ei. Ne asumăm pierderea celor trei puncte la masa verde, însă e mult mai puțin decât absența suporterilor noștri de la acest meci” – a declarat Cociu

Ora 17.02: Oficialii clubului Poli au plecat de la tribuna oficială, deoarece au fost luați la întrebări de fanii echipei UTA. Acum, directorul general al clubului UTA, Decebal Grădinariu le caută locuri unde timișorenii să stea cât mai confortabil.

Ora 17.06: Meciul întârzie să înceapă, arbitrii și utiștii au ieșit la mijlocul terenului, dar timișorenii au rămas la vestiare, după care au ieșit singuri.

Min. 1: La ora 17. 08 a început meciul. Galeriile lipsesc de pe stadion!!!

Min. 4: În tribune sunt aproximativ 700 de oameni, dar atmosfera nu e una specifică unui derby al Vestului. Așa cum a promis, galeria UTA-ei e solitară cu cea a lui Poli și nu a intrat pe stadion. Timișorenii nu acceptă să vină doar 70.

Min. 7: Meciul e echilibrat în debutul său, timișorenii parcă pasează mai bine.

Min. 9: O primă ocazie pentru UTA: Manea l-a angajat în adâncime pe Curtuiuș, care a șutat slab, de la limita careului mare, pe lângă poartă.

Min. 10: Jucătorii sunt la un pas de bătaie, la o intrare asupra lui Manea. E tensiune enormă pe teren, au intrat și oficiali ai celor două echipe, dar și stewarzi. Manea și Motreanu au văzut cartonașul galben, după ce jucătorii au fost despărțiți.

Min. 12: Fanii echipei UTA sunt în afara stadionului strigă “Libertate pentru suporteri”, sau “UTA Arad, UTA Arad, UTA Arad”.

Min. 16: Meciul continuă să fie echilibrat, e viu disputat, dar fără mari ocazii.

Min. 24: După un corner al lui Buia, mingea a ajuns la Burlă, care a șutat cu dreptul, dar portarul Dur Bozoancă a respins.

Min. 25: Hlistei a pătruns prin toată apărarea timișoreană, a tras la vinclu, dar același portar a scos miraculos.

Min. 31: Buia a trecut prin toată apărarea timișoreană, dar în momentul șutului mingea a fost trimisă în corner de Scutaru.

Min. 32: Fanii arădeni continuă să scandeze din afara stadionului, reușind să arunce și o petardă peste gard, care a aterizat în teren, însă jocul era în altă parte.

Min. 36: Penalty pentru ASU Poli, după ce Burlă l-a faultat pe Motreanu.

Min. 37: Sorescu a șutat de la punctul cu var în dreapta lui Bodea, care s-a întins ca un arc și a respins. Scorul rămâne 0-0!

Min. 42: Timișorenii au altă atitudine, sunt mai conectați la miza meciului, în aceste momente domină clar jocul.

Min. 45: Ocazie imensă pentru Poli, după un corner mingea s-a plimbat prin fața porți, Scutarul trecând puțin pe lângă gol.

Min. 45+1: E pauză la Șiria, scorul e tot 0-0, însă timișorenii puteau deschide scorul din penalty. Utiștii pot să-i mulțumească lui Bodea, care a parat lovitura de pedeapsă. Elevii lui Popa și Todea au evoluat destul de modest.

Min. 46: A început repriza secundă a meciului UTA – ASU Poli, fără nicio schimbare în cele două echipe.

Min. 48: Oficialii clubului Poli au ajuns, din nou, în zona destinată mass-media și deja se ceartă cu Decebal Grădinariu și câțiva stewarzi.

Min. 50: Centrare Burlă, cap Prună, puțin pe lângă poartă.
Prima schimbare la UTA: iese Prună, intră Stahl.

Min. 53: Oficialii timișoreni continuă să facă circ, au ajuns în incinta terenului, între băncile de rezerve, unde au solicitat intervenția observatorului de joc, Viorel Lolea.

Min. 54: Oficialii lui Poli le-au solicitat jucătorilor să iasă la marginea terenului. Să vedem ce va ieşi.

Min. 56: Arbitrul a arătat trei minute, timp în care timișorenii au timp să reintre pe teren. Se pare că e un semn de protest față de absența galeriei timișorene.

Min. 60: Jucătorii au plecat la vestiare, arbitrul Mazilu a fluierat finalul jocului.

Lasă un răspuns