Veşti proaste pentru rudele copiilor blocaţi în peştera din Thailanda. Elevii nu sunt suficient de puternici pentru a ieşi la suprafaţă

Salvatorii au decis joi, în urma unui control medical, că este prea periculos momentan să încerce să scoată grupul din peşteră, deoarece starea lor fizică nu este suficient de bună, relatează CNN.

Membrii grupului sunt slăbiţi după aproape două săptămâni petrecute în intuneric, aproape nemişcaţi în zona noroioasă.

Momentan, salvatorii încearcă să pompeze cât mai multă apă din peşteră pentru a putea să scoată grupul în siguranţă. Operaţiunea este îngreunată de ploaia continuă, care se va agrava în weekend, lucru care pune presiune pe echipele de salvare şi creează pericolul ca nivelul apei din peşteră să crească.

Deşi apa este pompată continuu, peştera este în continuare inundată şi singurul mod de a o traversa este înot.

Guvernatorul regiunii Chiang Rai, Narongsak Osottanakorn, a declarat joi că deşi copiii sunt blocaţi în subteran de aproape două săptămâni, starea lor de spirit este una bună.

„Confirm din nou că membrii grupului sunt în stare bună, sunt zâmbitori şi jucăuşi”, a adăugat acesta.

Salvatorii încearcă să monteze linii telefonice în peşteră pentru a le permite copiilor să discute cu părinţii lor, dar momentan nu au reuşit.

Copiii, cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani şi antrenorul lor în vârstă de 25 de ani au fost declaraţi dispăruţi în data de 23 iunie. După ce aceştia au intrat în subteran, ploaia torenţială a cauzat inundarea peşterii.

Lasă un răspuns