Vezi de ce fiţele de lider de super-partid ale lui Orban îi dau frisoane lui Marian Sultănoiu

Nu ştiu dacă liderul PNL Ludovic Orban era „treaz, la datorie”, când a spus una ca asta care va urma, dar eu cred că nu…

Omul nostru, întrebat într-o bună zi, din săptămâna abia încheiată, dacă exclude o coaliţie de tip Convenţia Democrată, alături de USR, PMP şi Cioloş, a răspuns: “La ora actuală, PSD s-a dus atât de tare în cap, încât nu cred că e necesară, acum o astfel de coaliţie”. Şi, ca şi când n-ar fi fost de ajuns, a continuat: ”PNL nu s-a dus la 12 la sută, iar Ponta nu s-a dus la 8 sută. Suntem în dialog, cooperăm, avem acţiuni comune, când e necesar susţinem demersuri comune, în schimb nu are rost să discutăm astfel de demersuri”. Şi, încă: „PNL va participa pe liste proprii (la europarlamentare – n.n.) pentru că nu se amestecă familiile politice europene. La prezidenţiale, eu ştiu că PNL îl va sprijini pe Iohannis şi nu am alte garanţii referitoare la alegerile prezidenţiale ale altor formaţiuni politice. Referitor la locale, sigur că vom gândi diferite alianţe, acolo unde este nevoie să batem PSD”.

Dacă nu mi-ar fi foarte simpatic şeful liberal, mai-mai că m-aş gândi că, tocmai el a pus gând rău PNL-ului, la pachet cu preşedintele de ţară.

Auzi vorbă la Ludovic: “La ora actuală, PSD s-a dus atât de tare în cap, încât nu cred că e necesară, acum o astfel de coaliţie”.

Păi, despre acum o fi vorba, oameni buni sau despre prezidenţialele de la anul şi despre parlamentarele din 20-20, vorba Vioricăi, fată deşteaptă, cu „mici probleme de exprimare”, potrivit observaţiei lui Năstase, omul cu ouăle…

Să-i spună cineva lui Orban despre ce vorbim, ce Dumnezeu!

Ca şi când ar fi de ajuns un enunţ înţepat, că victoria e gata: ”La prezidenţiale, eu ştiu că PNL îl va sprijini pe Iohannis” şi Iohannis va câştiga, pur şi simplu, fiind un dat.

Poate că Ludovic speră ca şi la anul, să fie ca acum cinci: Ponta/Dragnea şi PSD să facă un şir nesfârşit de gafe, astfel încât Iohannis să beneficieze, peste noapte, de un milion de voturi în plus.

Eu îi atrag atenţia liderului PNL că, până la anul, e cale lungă, şi că, după cum se vede, preşedintele nu duce viaţă prea uşoară prin cotloanele Cotrocenilor.

Revocarea Codruţei i-a produs multe bube-n cap, chit că omul a acţionat conform Constituţiei. Când e vorba de război, nimeni nu-ţi iartă corectitudinea politicilor pe care le duci, fiecare adulmecând tăietura-n carne vie.

Pe de altă parte, e posibil să urmeze o suspendare, Dragnea şi obedienţii săi declarând că sunt pregătiţi, indiferent de consecinţe, să-l zboare pe Iohannis din fruntea ţării. Cu atât mai mult acum, când, după perversa venită de la Veneţia, trebuie să riposteze, ferm şi violent.

Pe de o parte, demersul/suspendarea ar putea fi benefică pentru preşedinte, cu condiţia să-şi mai aducă cineva aminte de el prin noiembrie – după figura cu revocarea – în ajun de sărbători, în cazul în care va fi referendum.

Pentru că, dacă nu va fi, umilinţa revenirii, ca a unei marionete, o să rămână.

Nu că am ceva cu Orban, dar fiţele astea ale lui, de lider de super-partid, îmi dau frisoane şi mă văd nevoit să amintesc că USR şi România Împreună au semnat, deja, la comun, un apel prin care le cer românilor să se unească „pentru salvarea democraţiei”: “Vă chemăm alături de noi în demersurile pe care le vom face, suntem deschişi la dialog, propuneri şi chemăm orice organizaţie democratică, asociaţie profesională, sindicat, ONG, instituţie academică să se alăture acestui apel şi să găsim împreună soluţii şi acţiuni comune pentru salvarea democraţiei. Ne angajăm şi vă propunem să folosim împreună toate resursele şi instrumentele parlamentare şi civice pe care le avem la dispoziţie pentru a-i împiedica să meargă până la capăt”, spun Cioloş şi Barna.

Sigur, mâine-poimâine, vor avea şi o propunere comună pentru Cotroceni, o coaliţie pentru parlamentare şi una pentru locale.

Nu vreţi să vă treziţi din beţia unei puteri de mult apuse, domnule Orban? Nu de alta, dar apar zorii lui 2019 şi rămâneţi şi fără preşedinte, fără sufragii parlamentare şi fără alianţe… inutile.

Lasă un răspuns