Vicepreşedinte PNL: O consiliez pe Dăncilă, campioana gafelor

Vicepreşedintele PNL, Laurenţiu Leoreanu, a declarat că e îngrijorat că premierul Viorica Dăncilă, “campiona gafelor” se va ocupa de remaniere. Acesta îi propune o listă cu cinci miniştri care ar trebui demişi, printre care ministrul de Interne, Carmen Dan, şi ministrul Educaţiei, Valentin Popa.

„Sunt îngrijorat că premierul Dăncilă, campioana gafelor, se ocupă de remaniere. Trebuie să o consiliez sincer şi nominalizez cinci miniştri care trebuie să plece urgent Îmi exprim îngrijorarea că doamna Viorica Dăncilă, campioană cunoscută a gafelor, va face evaluările miniştrilor şi va decide cine trebuie să fie remaniat, deşi este ultima persoană care poate realiza o astfel de evaluare. Deşi ar fi doar o peticire a unui guvern ce stă să se destrame, trebuie să o consiliez în mod sincer şi bine intenţionat pe doamna premier şi să îi propun cinci miniştri care trebuie sa plece urgent, până nu e prea târziu. În mod clar, întregul cabinet Dăncilă nu are ce să caute la conducerea României, dar demiterea următorilor cinci miniştri este prioritatea zero: ministerele ar funcţiona mult mai bine fără nicio conducere de acest gen”, a afirmat vicepreşedintele PNL, Laurenţiu Leoreanu, duminică, într-un comunicat de presă remis duminică MEDIAFAX.

Liberalul îi propune şefului Executivului ca pe lista remaniaţilor să figureze ministrul Educaţiei, Valentin Popa, pentru greşelile din manualele şcolare, dar şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, pentru răspândirea pestei porcine.

„Valentin Popa trebuie să plece de la conducerea ministerului Educaţiei Naţionale pentru modul dezastruos în care a gestionat manualele şcolare, pline de greşeli inacceptabile. PNL a criticat de la bun început crearea unei edituri unice şi desfiinţarea manualelor alternative şi consideră că actuala soluţie este o revenire la perioada ceauşistă în care o singură editură gestionează toate manualele, iar profesorii şi elevii nu dispun de alternative educaţionale. De pe lista remanierilor nu poate să lipsească ministrul Agriculturii, Petre Daea, pentru incompetenţa de care a dat dovadă în chestiunea pestei porcine. Harta judeţelor afectate de virusul pestei se măreşte de la o săptămână la alta, România a înregistrat peste 70% din focarele de la nivelul Uniunii Europene, peste 300.000 de porci au fost ucişi, ferme întregi au fost distruse, oamenii au rămas fără locuri de muncă şi există riscul ca întreaga industrie de profil să fie falimentată”, a precizat Leoreanu.

Lasă un răspuns