Viceprimarul Bibarţ: acţiunea Prefecturii, o „şmechereală juridică”

Călin Bibarţ spune că dacă Prefectura voia cu adevărat să renunţe la clădirea Primăriei, trebuia să renunţe la prezumtivul drept asupra acesteia.

La două zile după ce prefectul judeţului Arad, Florentina Horgea, a anunţat că a hotărât să retragă „acțiunea promovată în instanță cu privire la Palatul Administrativ”, viceprimarul Călin Bibarţ a făcut un scurt comentariu asupra acestei decizii. Edilul a explicat că şi-a luat timp până la exprimarea unui punct de vedere pentru a verifica dosarul aflat la Judecătorie astfel încât să se convingă că acţiunea Prefecturii nu e altceva decât o „şmechereală juridică”.

„Am verificat dosarul de la instanţă: în cursul acestei săptămâni, Prefectura a renunţat la procesul prin care revendica clădirea Primăriei. Dar… dacă cineva îţi intră în casă şi încearcă să îţi ia din proprietate şi se porneşte alarma şi se alarmează vecinii, renunţă. Dar asta nu înseamnă că fapta nu rămâne. Din punct de vedere juridic, este o renunţare la proces. Dar este făcută cu şmechereală juridică. Pentru că, în mod corect, dacă într-adevăr doreau să renunţe, trebuia să spună că renunţă la prezumtivul drept. Altfel, în termeni juridici, mâine – dacă doreşte – Prefectura poate să deschidă din nou acţiune cu aceeaşi revendicare. E acelaşi lucru ca atunci când am prezentat un document din 2016 în care doamna subprefect Horgea spunea că nu are nicio pretenţie la clădire iar după doi ani s-a răzgândit şi a făcut o acţiune în instanţă. La fel se poate întâmpla şi în continuare. Deci, dacă într-adevăr erau de bună-credinţă acum şi doreau să închidă acest subiect, trebuiau să facă o renunţare şi la prezumtivul drept” – a opinat viceprimarul Călin Bibarţ.

Lasă un răspuns