Vladimir Putin: Republica Moldova a primit statutul de observator în Uniunea Economică Eurasiatică

Ne aşteptăm că în calitate de observator, Republica Moldova va participa activ la activităţile uniunii noastre, a afirmat Putin, adăugând că organizaţia este “pregătită să ia în considerare cereri din partea altor state interesate, în special din partea vecinilor noştri din CSI (Comunitatea Statelor Independente, n.red)”.

Prezent la Soci, preşedintele moldovean Igor Dodon a declarat că “este o zi importantă, un moment istoric – Republica Moldova a primit oficial statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice”, relatează Radio Europa Liberă.

Totodată, preşedintele Igor Dodon a discutat cu omologul său rus Vladimir Putin. “Am constatat un dialog foarte bun la nivel de preşedinţi, spre deosebire de contactele deloc productive la nivel de guverne”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook. Cu aceeaşi ocazie preşedintele moldovean a anunţat că va participa la Forumul Economic Mondial ce va avea loc la Sankt-Petersburg, în perioada 24-26 mai.

Din Uniunea Economică Eurasiatică fac parte Rusia, Belarus, Kazahstan, Armenia şi Kîrgîzstan. Mongolia şi Tajikistan au anunţat intenţiile de a adera la UEEA.

Lasă un răspuns