Vladimir Putin vizat de un complot TERORIST în timpul unei vizite oficiale în Serbia

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a fost vizat de un complot terorist în timpul unei vizite oficiale pe care acesta o efectuează în Serbia care a fost dejucat de autorităţile de la Belgrad, relatează The Sun.

Autorul atacului este un bărbat pe nume Armin Alibasic, în vârstă de 21 de ani, care este acuzat că ar face parte din reţeaua teroristă Stat Islamic.

Suspectul a fost arestat în oraşul sârb Novi Pazar, potrivit informaţiilor apărute joi în presa din Serbia.

Bărbatul avea asupra lui o geantă cu arme şi explozibil, conform mai multor informaţii ale presei de la Belgrad şi Moscova.

O sursă din cadrul agenţiei sârbe de securitate, BIA, a declarat că ”acesta a pus la cale un atac terorist în timpul vizitei liderului rus”.

Apartamentul suspectului a fost percheziţionat de poliţie şi serviciile de securitate. Aceştia au găsit ”un arsenal de arme şi toate materialele necesare pentru fabricarea unui dispozitiv exploziv şi mai multe simboluri ISIS”.

Există suspiciuni că acesta nu a acţionat singur.

Preşedintele rus Vladimir Putin se întâlneşte joi cu omologul său sârb, când vor semna o serie de acorduri şi memorandumuri, subliniind căldura dintre cei doi aliaţi slavi, a informat publicaţia Balkan Insight.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că vizita sa din Serbia, care va începe joi, se va concentra pe cooperarea militară şi pe îmbunătăţirea apărării Serbiei. Acordurile care vor fi semnate vor include un acord privind utilizarea energiei atomice în scopuri paşnice.

Lasă un răspuns