Vor să ia cu japca Parlamentul. E stilul lui Iohannis, aşa a făcut şi cu casele

Preşedintele Camerei Deputaţilor a acuzat, miercuri, că şeful statului Klaus Iohannis s-ar afla în spatele acţiunii din Parlament, spunând că Opoziţia, “după stilul lui Iohannis”, vrea să ia cu japca Parlamentul. Dragnea mai spune că nu se întâmplă nimic fără ştirea preşedintelui.

“Nu e prima dată când au cerut revocarea. Ei de fapt nici nu au votat. Astăzi am văzut o încercare eşuată de a prelua cu japca o instituţie a statului. Vor să ia cu japca şi Parlamentul şi vor să ia şi România. Asta e stilul lui Iohannis, aşa cum a luat cu japca casele din Sibiu, aşa vreau să ia şi instituţiile care îl deranjează. Nu se întâmplă nimic fără coordonarea lui Klaus Iohannis. De câteva săptămâni bune, o parte dintre liberali şi unii dintre foşti membri ai PSD se tot lăudat că au sprijinul ui Iohannis şi că îi protejează şi încurajează să preia cât mai mulţi oameni de la conducerea Camerei Deputaţilor”, a declarat Liviu Dragnea.

Acesta spune că este posibil şi să se laude liberalii că au susţinerea preşedintelui.

“Când I s-a propus lui Florin să se ridice de pe scaun, că are mandat clar de la Iohannis şi că vor propune. Că cel de la PNL o fi pus de la el, asta nu avem de unde să ştim. E foarte posibil, ei fiind foarte lăudăroşi. De asemenea, o coincidenţă în care nu crede nimeni, doamna Carmen Mihălcescu a fost chemată la DNA. Sper să fie ca martor, sau cine ştie, penru că era vicepreşedinte al Camerei. Ca să rămână doar dl Pirtea, singurul care să conducă şedinţa de plen”, a mai spus Liviu Dragnea.

Prim-vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut, miercuri dimineaţă, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea acestui for legislativ. De asemenea, ea a cerut şi revocarea lui Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte. Ea a mai solicitat ca şedinţa de plen să fie condusă de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Marilen – Gabriel Pirtea (PNL), nu de Florin Iordache.

La rândul său, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a afirmat că cererea Opoziţiei privind revocarea din funcţie a preşedintelui şi a unui vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor nu este regulamentară, acuzând iniţiatorii de deficienţe în a înţelege regulamentul.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri că planul de revocare a sa este unul pus la punct de Marian Neacşu, exclus din PSD şi Raluca Turcan, deputat PNL, care se laudă de câteva zile că au un plan “de Oscar”.

“De la fiecare început de săptămână se stabileşte care sunt vicepreşedinţii care conduc şedinţele de plen. Nu am fost în sală pentru că i-am lăsat să se desfăşoare. E un plan făcut de dl Marian Neacşu cu doamna Raluca Turcan, se şi laudă că asta, spuneau că este un plan de Oscar, bineînţeles un plan care nu are nicio legătură cu legea, pentru că e făcută de regulamentul Camerei Deputaţilor şi legea trebuie respectată”, a declarat Liviu Dragnea.

Marian Neacşu a fost exclus recent din PSD.

Dragnea, despre majoritatea din Parlament: Vedem dacă am pierdut-o. Eu zic că nu

Preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea a declarat miercuri că nu crede că PSD şi ALDE au pierdut majoritatea din Parlament şi a acuzat Opoziţia că “tot ameninţă” cu moţiunea de cenzură, dar nu iniţiază demersul.

“Vedem dacă am pierdut majoritatea parlamentară. Eu zic că nu. Sunt unii plecaţi din ţară, Alţii care erau pe holuri şi unii care au apăsat pe acel sistem magnetic şi nu le-a preluat semnalul”, a explicat Liviu Dragnea faptul că la votul de control în plen erau doar 148 d eparlamentari prezenţi şi nu s-a înregistrat cvorum, după ce Opoziţia a părăsit sala.

Cât priveşte moţiunea anunţată de Opoziţie: “Ne tot ameninţă cu această moţiune de cenzură. Când vor să o depună? de Crăciun?”, a spus Dragnea.

“Am auzit chestia cu bărbăţia. Mulţi se joacă cu asta. E ca şi cum aş spune eşti bărbat, treci e roşu. Nu poţi să supui la vot ceva ce nu respectă legea. E o lege care trebuie respectată”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Lasă un răspuns