Zece semne de avertizare timpurie pentru cancerul ovarian nu trebuie să ignorați

Cancerul ovarian este cunoscut ca provoacă o pierdere bruscă de poftă de mâncare care, în mod normal, nu are caracter pentru persoana afectată. Acest lucru se datorează faptului că cancerul afectează metabolismul – sau defalcarea alimentelor în energie care alimentează organismul.

Frecvența urinării

Problemele urinare, cum ar fi copleșirea bruscă a urinării și urinarea mai frecventă decât de obicei, este un semn al cancerului ovarian – aceasta poate include și incontinență (pierderea completă a controlului vezicii urinare înainte de a ajunge la o baie) treptat, se agravează în câteva săptămâni.

Durere abdominală

Durerea din zona pelviană sau burta, care se simte foarte diferită de indigestia normală și de problemele menstruale (de exemplu, crampe), indică cancerul ovarian. Majoritatea pacienților s-au plâns de dureri abdominale care au persistat mai mult de 2 săptămâni și nu au fost asociate cu perioada, diareea sau gripa de stomac.

Simțiți-vă rapid rapid

În stadiile mai avansate ale cancerului ovarian, tumorile canceroase în sine pot sta pe suprafața stomacului, pe omentum (pliul cavității abdominale care leagă stomacul de alte organe) sau pe intestin, determinând un pacient să se simt pline foarte repede (o stare cunoscută sub numele de “satietate timpurie”) atunci când mănâncă.

Indigestie

Indigestia persistenta, gazele, greața sau alte probleme gastro-intestinale, cum ar fi arsurile la stomac, sunt destul de frecvente și persistente ale cancerului ovarian.

Balonare

Frecvent balonare sau dureri de gaz în burta sau pelvis, care nu pleacă este un alt simptom al cancerului ovarian. De exemplu, dacă abdominalele se umflă atât de mult încât hainele dvs. se potrivesc mai strâns în jurul taliei dvs. atât de brusc și fără dietă sau schimbări de activitate – aceasta poate fi cauza unei vizite la medic.

Durerea inferioară a spatelui

O durere persistentă, amețită, plictisitoare în partea inferioară a spatelui este un semn comun al cancerului ovarian. Mulți pacienți la femei echivalează sentimentul cu dureri de travaliu.

Alterand constipatia si diareea

Schimbările în obiceiurile intestinale, cum ar fi constipația și diareea, vor merge adesea mână în mână cu cancerul ovarian. Aceasta se întâmplă atunci când o tumoare ovariană se umflă și pune presiune asupra stomacului, intestinului și vezicii urinare.

Vărsăturile de 10 sau mai multe kilograme fără dietă sau exerciții fizice sunt frecvente la pacienții cu cancer ovarian în stadiul incipient. Chiar dacă ați putea considera că este un eveniment binevenit, această pierdere rapidă și inexplicabilă în greutate trebuie raportată imediat medicului dumneavoastră.

Sângerarea vaginală

Un semnal de avertizare timpuriu cunoscut, unul care a fost observat numai la aproximativ un sfert din pacienții cu cancer ovarian, a fost vărsăturile sau sângerările vaginale neregulate în afara ciclului menstrual regulat. Alte anomalii vaginale pot include dezvoltarea bruscă a rănilor sau blisterului în zona vaginală, modificări ale culorii pielii sau descărcare groasă.

Lasă un răspuns