Zeci de morminte dintr-un cimitir au fost vandalizate

Peste 50 de morminte dintr-un cimitir din Satu Mare au fost vandalizate, mai multe pietre funerare fiind lovite, sparte şi vopsite. Poliţia a întocmit dosar penal pentru profanare de morminte şi a declanşat o anchetă pentru prinderea autorilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Paula Cochera, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că cimitirul respectiv este închis după ora 20, dar fiindcă a fost Luminaţia, a fost lăsat deschis pe timpul nopţii de vineri spre sâmbătă.

”Poliţia a fost sesizată în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă despre faptul că într-unul dintre cimitirele din Satu Mare au fost profanate 54 de morminte, acestea fiind distruse de persoane necunoscute deocamdată. Cimitirul este închis după ora 20, dar fiindcă a fost Luminaţia, a fost lăsat deschis pe timpul nopţii. S-a întocmit dosar penal pentru profanare de morminte în acest caz şi se fac cercetări pentru a se stabili cine sunt vinovaţii”, a spus Cochera.

Surse judiciare au declarat, la rândul lor, că pietrele funerare ale mormintelor au fost lovite, sparte şi mâzgălite cu vopsea verde.

”Se fac verificări, se vizionează camerele video din zonă, se audiază diverse persoane. Chiar dacă fapta a avut loc pe timpul nopţii, avem mijloace la îndemână pentru depistarea autorilor”, au spus sursele citate.

Lasă un răspuns